BloggenMin.net

Det som faller meg inn akkurat nå...

Tilbakekalling av biler er god butikk for bilbransjen!

 

Media har de siste dager vært preget av nyheter om Toyota som tilbakekaller en rekke biler på grunn av at gasspedalen kan henge seg opp. I dag kommer en tisvarende nyhet om at det er oppdaget en alvorlig feil på Nissan biler som kan føre til at føreren mister styringen.

 

Det som folk flest tenker når de leser slikt er at slik tilbakekalling må være forferdelig dyrt for bilprodusentet. Etter min mening er det ikke nødvendigvis slik, kanskje motsatt. For det første kan dette snus til god reklame, det viser at bilprodusentene tar sikkerheten på alvor også på eldre modeller. For det andre får de inn mange biler på de mange merkeverktedene, det er vel lite tvil om at mange samtidig setter bilene inn på service på det samme vertstedet når de først er der. Dermed kan en utgift på noen hundrelapper ende opp i en verkstedregning på titusener.

 

Nå er muligens de fleste merkeverksted ikke direkte eid at bilprodusentene men det er vel liten tvil om at det er lønnsomt av flere årsaker for bilprodusentene at bileierne på grunn av dette velger merkeverksted istedenfor andre alternativer.

Copyright 2014. All Rights Reserved.