BloggenMin.net

Det som faller meg inn akkurat nå...

Skrekk og gru, Trump som Amerikansk presiden!

Jeg klarer ikke å legge fra meg denne grusomme tanken på at Donald Trump kan bli president i USA. Bare det at det er en ørliten sjanse ville skremt meg men det fremstår jo som mer og mer sannsynlig for hver dag som går. Jeg trodde vil ble befridd fra en moderne tyrann når Bush mistet makten men dette alternativet er jo så mye verre.

 

Jeg personlig hater religion, det er noe som hører fortiden til. Samtidig anser jeg meg selv som oppegående nok til å forstå at alle forsøk på forbud mot religion eller ikke minst enkelte utvalgte religioner kan få alvorlige konsekvenser som man ikke kan se rekkevidden av på forhånd. Holocaust er et skoleeksempel på dette og da er det ikke mindre skremmende at en presidentkandidat i verdens mektigste nasjon sett fra et militært perspektiv tar til orde for noe som fremstår som en ren kopi av jødeforfølgelsen ved å merke alle muslimer i USA. Et annet eksempel er fordommene mot meksikanerne som søker et bedre liv i USA. Hvem kan mene at verden blir et bedre sted med slike holdninger som Trump fremmer?

 

Listen er lang på skrekkeksempler fra Trump sin side. Det verste er at Amerikanere ser opp til denne kroppen fordi han med sitt sær amerikanske kyniske tankesett har slått seg opp i landet som mange milliardær og er et skoleeksempel på det som kalles den amerikanske drømmen. I et land hvor holdningene er at dem som lykkes ser man opp til og dem som mislykkes havner på gaten og bare kan takke seg selv for det er det lett for en slik person å få medvind i valgkampen om å bli president.

 

Jeg var særdeles skeptisk til at Obama fikk Nobels fredsspris uten noen konkrete bragder å vise til annet enn å spre håp. Når jeg ser Trump sin fremgang nå i valgkampen forsår jeg stadig bedre hva Nobelkomiteen vektla når de ga fredsprisen til Obama.

 

I dag står Frihetsgudinnen i New York som et symbol på vennskapet mellom Frankrike og USA og ikke minst som et symbol på USA som en innvandrernasjon hvor alle kan lykkes og oppnå den amerikanske drømmen. Da blir det ganske patetisk at en som har oppnådd den amerikanske drømmen har så mye medvind i valgkampen på saker som innebærer å fjerne landet som et håpets land ved å nærmest hermetisk lukke landet for innvandrere og "fremmede religioner.

 

Copyright 2014. All Rights Reserved.