BloggenMin.net

Det som faller meg inn akkurat nå...

Norge har kvelt sin egen favorittsport

 

Norsk media bader igjen i Norges suksess i skisporet. Denne helgen har vi blant annet set at Norge vinner 30 km med skibytte i Lahti. Vi har ikke bare vunnet, vi har de fem øverste plassene i rennet. Det sier enda mer om hvor langrennsidretten har kommet når den største saken imidlertid er at Northug kollapset og kom på en 16 plass, en plass som for en del år siden ble sett på som en noe skuffende men likevel respekterende plassering.

 

Det så alt for få Nordmenn imidlertid ikke har forstått er at langrenn ikke er noen internasjonal idrett lenger hvis det noen gang har vært det. Tidligere var det i hvert fall en anerkjent idrett i de typiske vinteridrettsnasjonene men nå er et hvert "internasjonalt" renn i praksis et Norgesmesterskap hvor spesielt interesserte fra andre land kan få lov til å delta. Kun i Sverige er vel langrenn fortsatt en idrett som får noe oppmerksomhet i media men det er vel mest kun av gammel vane samt at Svensk media elsker å hate Norge, da er Norsk langrenn med Northug i spissen gode å ha.

 

Er langrenn som internasjonal idrett drept for godt?

 

Interessen for en bestemt idrettsgren er ikke noe som bygges opp eller brytes ned over natten. Det er imidlertid ganske klart at det tar lengre tid å bygge opp enn å bryte ned interessen for en idrett. Når Norge nå gjennom så mange år med sin stadig økende dominans har brutt ned all interesse utenfor Norske og i hvert fall Nordiske grenser så kan man med rette spør om idretten er drept for godt. Langrenn hadde nok allerede vært fjernet som Olympisk gren dersom Norge ikke hadde stått såpass sterkt i den Olympiske komitè med Gerhard Heiberg i spissen. Slik status er nå er det nok uansett bare et tidsspørsmål og ser man inn i kulen noen tiår frem i tid er jeg sikker på at langrenn er noe kun for de spesielt interesserte også i Norge. Heldigvis vil nok mange i likhet med meg selv si.

 

La langrenn være noe man forbinder med tur på fjellet i stedet for dette tullet med "astmatikere" i heldekkende kondomdrakter som går på skøytelignende ski i overpreparerte løyper. Løyper i områder som egentlig ikke har vinterforhold som tilsier bruk av ski lenger hvor snø produseres eller importeres fra høytliggende fjellområder.

Copyright 2014. All Rights Reserved.