BloggenMin.net

Det som faller meg inn akkurat nå...

Jeg vil ha skattepengene mine, nå!

 

Hvorfor skal jeg være kreditor til staten?

 

I Norge betaler vi skatt på forskudd, det vil si lenge før vi har levert selvangivelsen eller skattemeldingen som den nå heter. Ja vi betaler faktisk opp til halvannet år på forskudd på lønn som utbetales i januar hvor det trekkes skatt med tvang selv om det på dette tidspunktet faktisk er uavklart hvor mye skatten faktisk blir på, selv om det forsøkes med et anslag på skattekortet. Når jeg betaler for mye skatt i Januar 2016 får jeg ikke dette tilbake før i slutten av juni året etter når skattepengene blir utbetalt.

 

Hvorfor skal jeg fungere for bank for staten på denne måten? Det er jo ikke akkurat slik at den norske staten ikke er god for en god del tusen milliarder (oljefondet m.m.). Så hvorfor denne iveren etter å ta beslag i MINE penger før de i det hele tatt vet om jeg faktisk skylder dem disse? Forklaringen er vel noe slik som at staten skal beskytte oss mot oss selv i å bruke opp pengene før de skal betales til staten i form av skatt. Dette er i så fall en tullete forklaring som bare viser hvilket behov den norske stat og politikere har for å bestemme over sine borgere. Selv mener jeg at staten er til for sine borgere, ikke omvendt.

 

På toppen av det hele må jeg fint sitte stille oppe i det hele og se på hvordan den samme staten sløser bort mine og dine skattepenger på alt mulig vissvass som. Ta en litt mer seriøs ting som u-hjelp for eksempel. Det er en fin ting å hjelpe dem som har mindre enn oss men samtidig er det velkjent at det er økt fattigdom her hjemme i Norge. Det er en ting at staten velger å hjelpe fattige i utlandet fremfor her hjemme, men hvorfor skal eksempelvis en alenemor som sliter med å få nok mat på bordet til egne barn og selv lever under fattigdomsgrensen tvinges til å hjelpe andre fattige i utlandet via skatteseddelen fremfor å bruke sine egne opptjente penger på sin egen familie? Som sagt, U-hjelp er en fin ting men er noe som den enkelte av oss bør få velge om en vil bidra med og eventuelt hvor mye, til hvem og når. Snakk om overformynderi at staten skal bestemme på vegne av oss om vi skal forsørge oss selv eller sitte sultne og gi vekk pengene til andre fattige i utlandet. Ja, det er faktisk mange barn i Norge som legger seg sultne eller går på skolen om morgen uten mulighet for en skikkelig frokost.

 

Så derfor "kjære" finansminister Siv Jensen, jeg forlanger å få skattepengene som jeg har til godes tilbake nå! Jeg vet at du bare sitter og ler av meg når jeg forlanger dette i den viten om at jeg fint må finne meg i å vente til skatteoppgjøret er ferdig og dere deretter finner det forgodt å gi meg pengene tilbake. Så kan du sitte der med din flotte ministertittel og lure på hvorfor Fremskrittspartiet er i fritt fall. Dere har jo oppfylt alle valgløfter dere, eller? Nå som regjeringsperioden deres nærmer seg sluttet regner jeg i hvert fall med at det er slutt på bompenger i Norge, for det var vel den store kampsaken dere gikk til valg på...? Jæ.... lystløgnere hele gjengen!

 

Måtte bare få det ut :-)

Copyright 2014. All Rights Reserved.