BloggenMin.net

Det som faller meg inn akkurat nå...

Trine Skei Grande vs Terje Søviknes?

 

Ryktene på internett skal ha det til at Trine Skei Grande skal ha hatt seg med en 16 år gammel gutt i en åker i forbindelse med et bryllup. Saken er fulgt opp med en relativt bekreftende artikkel i resett.no som påstår å ha fått historien bekreftet av gutten.

 

Ryktene har vokst på internett fra dag til dag og for noen dager siden hadde ikke Trine Skei Grande annet valg enn å gå ut og kommentere ryktene. Hennes variant av å håndtere denne typen saker var noe ny og uortodoks uten at vi skal si at det var dumt. Alle mannlige politikere som har vært i tilsvarende situasjon har jo fint måtte ta sin hatt og gå i fornedrelse, jeg tenker da på bl.a. Trond Giske og Terje Søviknes som man ikke kan si lykkes med sin strategi.

 

Det som er litt underlig er Grande sin variant å parere saken på. Hun bekrefter hendelsen men har fått korrigert alderen på mannen fra 16 til 17 år på det aktuelle tidspunktet. Ellers vil hun ikke kommentere saken og sier hun ikke har gjort noe galt. Det kan jo forså vidt være riktig det, forutsatt at det ikke var et overgrep fra hennes side. Den seksuelle lavalder er jo 16 år i Norge og så lengde det var frivillig fra begge sider er det jo innenfor Norsk lov. Det moralske spørsmålet er jo en hel annen side. Selv mener jeg det er på grensen men faktisk innenfor. Man kan forvente at Norske politikere skal holde seg innenfor de lovene de selv er med på å vedta men utover det må de få lov til å sette sine egne moralske begrensninger. Spørsmålet blir således om partiet og regjeringskameratene kan leve med å ha en person som synes dette er "innafor".

 

Spørsmålet jeg og mange andre sitter igjen med er hva som er forskjellen på denne saken og Terje Søviknes saken. Begge sakene dreide seg vel om tvilsom omgang med personer i denne aldersgruppen. Skal man slippe så mye billigere unna bare fordi man er kvinne?

 

Det hører med til saken at Søviknes saken skjedde i en tid hvor vi ikke hadde hørt om #metoo og holdningen i samfunnet var mer romslig enn den er i dag. Han tilhørte vel ikke akkurat "riktig parti" heller den gangen. Frp var jo ganske fritt vilt i den tiden der..

Copyright 2014. All Rights Reserved.